Walne zebranie sprawozdawcze członków Koła za rok 2019

15 grudnia w restauracji Protos w Knurowie odbyło się walne zebranie sprawozdawcze członków Koła PZW nr 28 Knurów. W zebraniu udział wzięło niespełna 50 osób, w tym członkowie Zarządu Koła oraz organów statutowych – Komisji Rewizyjnej oraz Sądu Koleżeńskiego. Zebranie, pomimo oczywistych różnic zdań oraz wielokrotnie burzliwych dyskusji – przebiegło w dobrej i koleżeńskiej atmosferze.

Walne zebranie członków Koła, zgodnie ze statutem PZW jest najwyższą władzą w Kole. Wciąż jednak z tego przywileju korzysta garstka osób. Biorąc pod uwagę ilość naszych członków, frekwencja na zebraniu (wraz z zarządem oraz organami statutowymi) wyniosła nieco ponad 6% wszystkich członków. Podczas walnego zebrania głosuje się nad wnioskami oraz uchwałami, które niejednokrotnie mają duży wpływ na funkcjonowanie Koła oraz łowisk, którymi się ono opiekuje. Niestety, nieobecni nie mają głosu.

Wszystkim obecnym dziękujemy za udział, nieobecnych natomiast zachęcamy do udziału w przyszłym roku.

[Not a valid template]